Baren er åben

Jeg har i mange år været den, som altid skulle lave mad, når familien skulle samles, og jeg har køkken både inde og ude og for et par år siden jokede jeg med, at nu ville jeg også til at have min egen bar, for jeg stod alligevel altid i køkkenet eller ved grillen. Så hvis jeg ville være en del af festen, så skulle jeg begge steder have øl, for ellers kom jeg jo for sent til festen hver gang.

Fra tanke til virkelighed

Jeg puslede videre med ideen, og da jeg endelig fik taget mig sammen til at tømme det gamle bryggers for alt det gamle skidt og ragelse, som vi havde samlet samme, så slog det mig, jeg skulle da have min egen lille produktion af øl, som jeg kunne nyde, mens jeg stod i køkkenet og lavede mad, for som min kone siger, det er godt, jeg kender min plads, køkkenet er jo hans domæne, jeg kommer der kun for at sikre, han ikke er stukket af.

Da jeg besluttede, at jeg nu havde både pladsen og tiden, så ville jeg lige finde ud af, hvordan det hele skulle gå for sig. Jeg havde en ide om, hvad jeg skulle gøre, men som med min mad, så skal jeg være sikker og grundig, inden jeg kaster mig ud i det.

Inspiration online

Jeg ledte rundt på nettet, og jeg var virkelig ved at blive frustreret, da min nye svigersøn dukkede op. Han var meget ny i familien, så jeg havde ikke lige tænkt på at spørge ham, men åbenbart havde han og hans far brygget øl i et par år, og de var meget glade bryg selv øl, og de brugte ofte nettet, når de skulle finde inspiration eller læse om det nyeste indenfor ølbrygning.

Jeg kastede mig over den anbefalede blog med det samme, og først da min kone havde kaldt på mig 6 gange, kunne jeg løsrive mig fra computeren. Jeg kunne på den blog læse om alt fra de bryganlæg, som jeg skulle bruge over termometre til at sikre, temperaturen er korrekt, til at brygge øl. Jeg slugte alt, der stod på bloggen, og jeg var så heldig at de linkede til en forretning, hvor jeg kunne få alle de materialer, som jeg skulle bruge. Utroligt som alt var samlet under en hat og så udførligt skrevet, en blog med mennesker, som brænder for det at brygge øl, og som gerne lærer fra sig, så vi andre kan springe begynderstadiet over og være sikre på, at vi fra første forsøg har noget, som vi kan nyde. Tak for det!