Få vejledning til din brændeovn på brændeogbriketter.dk

På brændeogbriketter.dk kan du finde vejledning, hvis du har spørgsmål til valg af brænde og opfyring i brændeovn. Her har de samlet en liste af artikler, som sigter efter at give dig den information, du leder efter, hvad enten du er ny eller garvet brændeovnsejer. Klik forbi bloggen og find gode tips til, hvordan du skaber varme og hygge i hjemmet, uden at belaste hverken atmosfæren eller økonomien.

Guide til stabling af lufttørret brænde

Du kan vælge mellem to typer tørring af brænde. Ved ovntørret brænde, har brændet været igennem store ovne, som sørger for, at brændet er klar til anvendelse når du modtager det. Ved lufttørret brænde kræver det arbejde frad in side. Har du mulighed for at lufttørre dit eget brænde, indtil det når ned på det anbefalede fugtindhold på 20%, finder du på bloggen vejledning til optimal stabling af dit brænde.

Når du selv lufttørrer dit brænde, skal brændet kæbet et års tid før det skal i brændeovnen. Brændet placeres udendørs i forårs- og sommerhalvåret, mens det skal stå overdækket i et skur eller en garage i efterårs- og vinterhalvåret, så det er beskyttet fra regn, sne og slud. Sol og vind er hovedfaktorerne i tørringsprocessen af brændet. Det kan derfor anbefales at placere brændet på en måde, hvor begge ender af træstykkerne er frie, og hvor så store flader som muligt udsættes for sollys og vind. Læs flere tips om stabling i artiklen på bloggen.

Guide til valg af træsort til lufttørret brænde

Har du besluttet dig for at lufttørre dit brænde selv, kommer næste beslutning – valget af træsort. Hos brændeogbriketter.dk finder du en artikel, som forklarer dig om fordele og anvendelsesmetoder af en række forskellige træsorter, så det bliver nemmere at vælge rigtigt. Når det kommer til brænde, skelner man mellem ‘lette’ og ‘tunge’ træsorter. Tunge træsorter har en god massefylde, og dermed en højere brændværdi. Dvs. du får udledt mere varme pr. kubikmeter brænde fra de tunge træsorter, end du gør fra de lette træsorter. Er brændeovnen den primære kilde til opvarmning af hjemmet, vil det altså anbefales at investere i brænde fra de tunge træsorter. Er formålet med brændenovnen derimod at skabe hygge i stuen, vil det være nok med de lettere træsorter.

Artiklen kommer med uddybende information om de mest gængse træsorter til brænde, som f.eks. eg, bøg, ask, birk og blandet løvtræ. Kig forbi brændeogbriketter.dk og læs mere om brænde og briketter til brændeovn i hjemmet.