Denne te bør have en fast plads i skabet

Der findes nærmest ikke noget bedre end at sidde indenfor i varmen med en god bog og en dejlig varm kop te, når det så småt er begyndt at blive rigtig koldt og mørkt udenfor. Og der er rigtig mange gode teblandinger at vælge imellem, men hvis vi må anbefale noget, går man aldrig forkert med en kop rooibos te. Herunder kan du læse lidt mere om denne fantastiske te. 

Først og fremmest er der kun et eneste sted i hele verden, hvor rooibos gror. Dette ene sted er ved Cederberg Mountain, der ligger nogle få hundrede kilometer fra Cape Town i Sydafrika. Grunden til, at det kun er dette ene sted, hvor planten gror, er at der her falder de helt rette mænger regn, og det gør jorden omkring de sandede sletter så sur og fattig for næring, at det er det helt optimale sted for netop denne plante. Rooibos te begyndte først at blive produceret i den første halvdel af 1900-tallet, men selve planten blev egentlig opdaget i slutningen af 1700-tallet, hvorefter den i lang tid gik under et helt andet navn, end det vi kender i dag. Grunden til, at rooibos teen har sin flotte mørke farve, skyldes en speciel fermentering af plantens blade, der efterfølgende skaber farven.     

 

 

Netop Rooibos te er kendt for dens meget gavnlige egenskaber. Det skyldes, at teen er enormt rig på antioxidanter, jern og C-vitamin, der som bekendt er godt for kroppen. Derudover er Rooibos te uden koffein, og det gør den desuden meget populær hos gravide, der gerne skal undgå koffeinen så vidt det er muligt. Derudover kan folk med søvnproblemer også trygt drikke en kop rooibos te om aftenen før sengetid, uden det har nogen negativ effekt på deres søvn. Derfor bør te med Rooibos bør bestemt have en fast plads i dit sortiment af teblandninger i hjemmet.