Udnyt pladsen bedst muligt i de små lejligheder

Flere og flere mennesker stimer mod storbyen, og det gælder især de unge mennesker, når de skal til at studere på videregående uddannelser. Det er nemlig ingen hemmelighed at byer som Århus, Odense, Aalborg og København har noget flere muligheder end de små byer som Thisted og Ebeltoft. Efterspørgslen på lejligheder er derfor stor i de store byer, og man kan derfor godt regne med, at man kommer til at stå med en lille etværelseslejlighed til dyre penge, hvis man gerne vil bo central – og det er næsten uanset hvilken storby det handler om. Så er spørgsmålet bare, hvordan man udnytter denne plads bedst muligt.

Kun det mest nødvendige

Hvis du står med en etværelseslejlighed, bliver du nødt til at skære dit inventar ned til det mest nødvendige. Dette kan være svært, men det er en nødvendighed med så lidt plads. Det vil sige, at du bliver nødt til at holde dig til et spisebord og stole, en seng og opbevaring til blandt andet tøj – hvis der er ekstra plads, er en stol eller en sofa også en god ide. Er der yderligere plads, kan du selvfølgelig bare fylde ind efter ønske.

Sengen er selvfølgelig det, der fylder mest, især hvis man er den heldige ejer af en dobbeltseng. Denne kan med stor sandsynlighed ikke være der, og derfor er en trekvart- eller en vægseng en noget bedre ide. Spisebord og stole bør ikke være alt for tunge, da det er praktiske genstande at kunne rykke rundt på, hvis man akut mangler plads. Hvis man ønsker et skrivebord udover spisebordet, kan man få små bordplader, der kan sættes op på væggen, og klappes op, så de ikke fylder, når de ikke er i brug. Jeg er personligt bruger af dette og meget glad for det.

Inspiration på Manayas blogs

Jeg stod for ikke så længe siden og skulle flytte ind i en etværelseslejlighed i det centrale Århus, og jeg var ærlig talt på barbund, hvad gjaldt indretning, møbler og prioritering af plads. Derfor blev jeg nødt til at søge hjælp og inspiration, hvilket jeg fandt på Manayas blogs. På http://møbel-siden.dk/ kan du finde masser af ideer til, hvordan du udnytter pladsen bedst muligt i de små lejligheder. De anbefaler blandt andet, at man kan købe en vægseng, og på den måde spare plads i dagtimerne. Bloggen er helt klart et besøg værd, hvis du er tom for ideer og inspiration, eller bare vil se, hvad der rører sig indenfor kvalitetsmøbler.